Meny

Helsingborg – kedjehus

Ny planlösning av hall, kök och vardagsrum, färgsättning, material och inredning.

För att skapa det stora kök som familjen önskade revs väggen mot vardagsrummet och hallväggen flyttades så att alla högskåp kunde byggas in och ge golvyta i bredningsdelen. Även ytan under halltrappan användes och skapade en välkommen extra förvaring. För att undvika en allt för tydlig kökskänsla i den sociala delen skippades ett traditionellt stänkskydd och istället använde vi oss av en dov guldtapet som lackades med två lager klarlack.
Hallen med sin dubbla takhöjd och klinkergolv var en stor bov i det akustikproblem som familjen upplevde, standardtrappan i furu var heller ingen favorit. En tålig och heltäckande sisalmatta lades in, och trappan fick nya heltäckande sidor och ledstång samt sättsteg som även de kläddes in.

Tillbaka