Meny

Helsingborg – villa

Ny planlösning och flytt av kök. Färgsättning, materialval och planering av köksuppställning.

Familjens tidigare kök var mörkt och litet och hade en placering som omöjliggjorde flytt av väggar. Köket fick därför sin nya plats i andra sidan huset där vi rev väggen mellan två rum och kopplade på vatten och avlopp från källaren. Den nya långväggen med sitt vackra burspråk kläddes med en avtorkningsbar Marimekkotapet och ett stänkskydd i matchande rött skapades av två lager högblank färg. Köket gjordes generöst och arbetarvänligt med extra djupa och breda lådor, spishäll och vask. För att göra köket visuellt lättare så satte vi arbetsdelen mot väggen på ben samt ritade en öppen förvaring för grytor och pannor. Köksön skräddarsyddes med diskmaskin, vask etc mot arbetsdelen och med handtagslös förvaring och öppen hylla mot entré. Ny belysning ovan arbetsytor samt en ljusslinga under ön för stämningsljus kvällstid.

Tillbaka